Comisia de Evaluare a Procurorilor, cunoscută și sub numele de Comisia 3, publică primul său raport de activitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 252/2023. Raportul cuprinde constituirea Comisiei, adoptarea regulamentelor sale, procedurile de verificare, dar și primele audieri. De asemenea, raportul mai include o serie de date statistice privind activitatea Comisiei.

Comisia mizează pe o cooperare constructivă cu procurorii din Republica Moldova, precum și cu alte instituții ale statului, societatea civilă, mass-media și cetățenii în implementarea misiunii sale. „Succesul acestor eforturi este crucial pentru restabilirea încrederii cetățenilor în sistemul procuraturii și pentru a contribui la un sector al justiției transparent și echitabil care să servească interesul cetățeanului.”, a menționat în mesajul său președintele Comisiei.

Raportul este publicat pe pagina web a Comisiei, fiind disponibil în ​​limbile română și engleză. Totodată, acesta a fost expediat în adresa Parlamentului, așa cum prevede legislația în vigoare.