Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența. Toți cinci candidează pentru funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Unul dintre candidați aspiră și la funcția de membru în Colegiul de disciplină și etică al CSP.

Audierile vor avea loc la Digital Park (str. Mihai Viteazul 15A), în sala „Innovation Hall”, după următorul program:

Reprezentanții societății civile și ai mass-media, dar și cetățenii pot participa la audieri, notificând, în prealabil, Secretariatul Comisiei la adresa de e-mail press@vettingmd.org, până miercuri, 29 mai, ora 15:00. Mesajele de notificare vor conține numele, prenumele participantului și organizația reprezentată, după caz.

Toți participanții urmează să respecte anumite reguli. Pe tot parcursul audierilor sunt interzise înregistrările video, fotografierea sau transmisiunile în direct. Jurnaliştilor interesaţi li se vor pune la dispoziţie fotografii realizate în timpul audierilor. Totodată, înregistrările video în limba română și engleză vor fi disponibile pe site-ul și pe canalul de YouTube ale Comisiei.

În prezent, Comisia de Evaluare a Procurorilor desfășoară evaluarea a 27 de candidați – reprezentanți ai sistemului Procuraturii și ai societății civile – care aspiră la funcția de membru în Colegiile specializate ale CSP. Respectivii candidați sunt evaluați în baza criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de legea nr. 26/2022. Până acum, Comisia de Evaluare a Procurorilor a adoptat decizii în privința a cinci candidați.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați coordonatorul de comunicare al Comisiei la adresa de e-mail:press@vettingmd.org sau prin telefon la +373 60 22 30 82.