Comisia de Evaluare a Procurorilor publică programul următoarei runde de audieri publice, după ce toți cei patru candidați notificați și-au confirmat prezența. Toți patru candidează pentru funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Audierile vor avea loc în perioada 4-6 iunie, la Digital Park (str. Mihai Viteazul 15A), în sala „Innovation Hall”, după următorul program:

 

Reprezentanții societății civile și ai mass-media, dar și cetățenii pot participa la audieri, notificând, în prealabil, Secretariatul Comisiei la adresa de e-mail press@vettingmd.org, până luni, 3 iunie, ora 17:00. Mesajele de notificare vor conține numele, prenumele participantului și organizația reprezentată, după caz.

Toți participanții urmează să respecte anumite reguli. Pe tot parcursul audierilor sunt interzise înregistrările video, fotografierea sau transmisiunile în direct. Jurnaliştilor interesaţi li se vor pune la dispoziţie fotografii realizate în timpul audierilor. Totodată, înregistrările video în limba română și engleză vor fi disponibile pe site-ul și pe canalul de YouTube ale Comisiei.

Până în prezent, Comisia de Evaluare a Procurorilor a adoptat decizii în privința a 8 candidați în Colegiile CSP, urmând să evalueze încă 24. Evaluarea este efectuată în conformitate cu prevederile legii nr. 26/2022.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați coordonatorul de comunicare al Comisiei la adresa de e-mail press@vettingmd.org sau prin telefon la +373 60 22 30 82.