La 1 decembrie 2023, Comisia de evaluare a procurorilor a avut prima sa ședință la Chișinău, convocată de Ministerul Justiției conform Legii nr. 252/2023.

La ședință au participat prim-ministrul Dorin RECEAN, ministra justiției Veronica MIHAILOV-MORARU, Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. LOGSDON și partenerii de dezvoltare care sprijină reforma justiției în Republica Moldova.

Ministra Justiției, Veronica MIHAILOV-MORARU, a subliniat importanța semnificativă a reformei în justiție pentru statul nostru și pentru viitorul Republicii Moldova. Ministra a evidențiat importanța acestui exercițiu de evaluare, recunoscând efortul considerabil depus de către diverși actori implicați în evaluarea unui număr mare de subiecți, și a subliniat că rezultatele acestei evaluări vor juca un rol esențial în restabilirea încrederii cetățenilor în integritatea procurorilor și instituțiilor de drept din Republica Moldova.

Comisia de evaluare a procurorilor, creată în conformitate cu Legea nr. 252/2023, își propune să realizeze evaluarea integrității etice și financiare a anumitor categorii de procurori din Republica Moldova.

Mai multe detalii pe acest link.